2014/15-ös tanév, ösztöndíj, szerződések

Ahogy már e-mailben is tájékoztattuk Önöket, sajnos az európai Bizottság csúszik az új szerződésformák jóváhagyásával, valamint a Nemzeti Irodákkal kötendő pénzügyi szerződésekkel. Ennek következménye, hogy az őszi kiutazó hallgatókkal még nem tudtunk szerződést kötni.
Jeleznénk, hogy amint rendelkezésre állnak az új szerződésformák, feltöltjük, hogy előre lehessen dolgozni. A pénzeket reményeink szerint már szeptember elején  utalni tudjuk.
Mindenkit szeretnénk két dologgal megnyugtatni: Akinek előbb kell kiutazni, minthogy szerződést tudtunk volna kötni, azokkal e-mailben kötjük meg az ösztöndíjszerződést. A másik, hogy az első félévi ösztöndíjat egy összegben fogjuk kiutalni, így gyorsan kompenzálódik majd az a pénz, amit önrészként az elején fel kellett használniuk.

Fontos technikai információ: mindenkinek legyen saját euró alapú számlája, hazai banknál - külfödre nem utalunk. A nem euró övezetbe utazóknak is javasoljuk az eurós számlát - mi csak euróban tudunk utalni, és ha más számlája van, akkor a többszöri , oda-vissza váltással rosszul jár.

Időben érdeklődjék meg bankuknál a számlájuk IBAN kódját és a hozzá tartozó SWIFT kódot, mert ezek nélkül nem tudunk utalni.

A szerződéskötéshez szükség lesz majd az adószámukra és a biztosításuk, vagy EU TB kártyájuk számára is, tehát utóbbit mindenképp intézzék el a szerződéskötés előtt. 

További információt akkor tudunk adni, ha mi is kapunk. Addig is: http://www.tpf.hu/pages/content/index.php?page_id=11240