Brüsszeli sikerek

A kétmilliomodik Erasmus diák

Németh Gergő, a KVK orvosi műszer szakos hallgatója lett a kétmilliomodik Erasmus hallgató kiválasztáson Magyarország képviselője.  Az Európai bizottság az Erasmus programban részt vevő 31 országból pályázat útján választotta ki azokat a diákokat, akik a megkapták a "kétmilliomodik" kitüntető címet. Büszkék vagyunk rá, hogy hazánkat a Budapesti Műszaki főiskola hallgatója képviseli.

A kiadványból megismerhető mind a 31 diák.

 

Erasmus nagykövet

2012-ben ünnepelte az Európai Bizottság a legsikeresebb mobilitási program, az Erasmus 25. születésnapját. Az ünnepség alkalmából a bizottság Erasmus nagyköveteket választott, országonként kettőt, egy hallgatói és egy oktatói nagykövetet.

Hazánk "Erasmus nagykövete" az oktatói kategóriában intézményünk docense, Dudás Mária lett. A hallgatói nagykövet Bakos Piroska, a Pécsi Tudományegyetem volt hallgatója.

A nagyköveteket bemutató e-book ezen a linken olvasható.

 

Sikertörténet - Succes Story kiadvány

Az Európai Bizottság rendszeresen jelentet meg tematikus sikertörténet kiadványokat. 2013 tavaszán az oktatói és személyzeti mobilitás, valamint az intenzív programok voltak a kiemelt témakörök. Büszkék vagyunk rá, hogy a programban részt vevő sok ezer felsőoktatási intézmény közül az Óbudai Egyetem annak a húsz kiválaszott intézménynek az egyike, amik bekerültek a kiadványba.

A brosúra itt tölthető le