Kitüntetéseink

Európai Minőségi Díj - 2005

A kitüntetést elődintézményünk, a Budapesti Műszaki Főiskola kapta, az Európai Unió Socrates/Erasmus oktatási programjában nyújtott minőségi munka elismeréseképp, a Hallgatói Mobilitás című programban.

A kitüntetés:

Kiváló Erasmus Koordinátor - 2007

Az Erasmus program magyarországi működésének 10. évfordulója alkalmából az Oktatási és Kulturális Minisztérium "Kiváló Erasmus Koordinátor" díjjal ismerte el a legjobb egyetemi Erasmus koordinátorok munkáját. A díjra az egyetemi kollégák, vagy jelen és volt Erasmus hallgatók jelölhették az Erasmus koordinátorokat, a Tempus Közalapítványon keresztül.
A díjra intézményi, kari, tanszéki/intézeti koordinátorokat, valamint a programban szervezőként résztvevő oktatókat lehetett jelölni, tehát a mezőny nagyon széles volt.
A beérkező javaslatok alapján az alábbi tíz fő kapta meg a "Kiváló Erasmus Koordinátor" díjat, közülük ketten is főiskolánkról: Dudás Ferencné és Dr. Kokasné Palicska Lívia.
Ezúton szeretnénk mindazoknak köszönetet mondani, akik koordinátoraink munkáját elismerték, és szavazólapot küldtek.

Nemzetközi Együttműködési Kultúráért Nívódij 2009

A Budapest Műszaki Főiskola részére Erasmus projektje kiemelkedő megvalósításáért.

Az oklevél:

 

Sikertörténet kiadványban az Óbudai Egyetem

2013 tavaszán jelent meg az Európai Bizottság gondozásában egy Erasmus Sikertörténetek című kiadvány, mely a felsőoktatásban az Erasmus program keretein belül három csoportot választott ki: az oktatói mobilitást, a személyzeti mobilitást és az úgynevezett Intenzív programokat.

A kiadványban a fenti három témakörön belül összesen 20 európai felsőoktatási intézmény sikertörténete szerepel, ezért különösen büszkék vagyunk rá, hogy a húsz intézmény egyike – az oktatói mobilitás kategórián belül – az Óbudai Egyetem.

A brosúrát Androulla Vassiliou, az oktatásügyért, a kultúráért, a többnyelvűségért és az ifjúságpolitikáért felelős európai biztos előszava nyitja meg. Vassiliou asszony kihangsúlyozta, hogy a modern, tudásalapú társadalomban egyre magasabban képzett emberekre van szükség. Ehhez az egyik elvárt európai út a felsőoktatásban a kiválóság erősítése, és ennek a folyamatnak egyik kulcspontja az Erasmus program.

A kiadvány angol nyelven