Jelentkezés hallgatóknak

Erasmus+ ösztöndíj pályázatok a 2021/2022-es tanévre (őszi ÉS tavaszi félévre is!)

Jelentkezési időszak:

 2021.02.15. - 2021.03.01.

 

 

 

Kedves leendő Erasmus-hallgató!

Az Óbudai Egyetem pályázatot hirdet a 2021/22-es tanév egészére Erasmus+ ösztöndíjra:

Újra itt a pályázati időszak, újra itt a lehetőség, hogy az Erasmus+ keretein belül világot láss. Vágj bele, és tanulj külföldön vagy végezd el szakmai gyakorlatod a kedvenc országodban!

Pályázati anyagodat 2021.02.15. és 2021.03.01. között nyújthatod be az online pályázati felületen: https://papers.erasmus.uni-obuda.hu/

A kiírás a 2021/22-es tanév EGÉSZÉRE vonatkozik.  Fontos! Akkor is érdemes pályáznod, ha a Covid-19 miatt bizonytalan vagy, hogy ki tudsz vagy akarsz-e utazni majd.  Az nyertes pályázóknak lehetősége van egy félévvel eltolni a kiutazást.

Legfontosabb infók egy helyen: http://bit.ly/teamserasmusOE

Ne hezitálj, a világ Téged vár! Légy Erasmus-hallgató!

Nemzetközi Oktatási Iroda

outgoing@uni-obuda.hu

 

Pályázatok benyújtása és határideje

A pályázatokat az online pályázati felületen lehet benyújtani mind a tanulmányi, mind a szakmai gyakorlatos ösztöndíjra.

https://papers.erasmus.uni-obuda.hu

Ügyeljenek az űrlapok és dokumentumok szabályos és maradéktalan kitöltésére!

Friss diplomás szakmai gyakorlat esetén folyamatos a pályázási lehetőség, de valamennyi szerződést a záróvizsga időpontjáig meg kell kötni. Kalkuláljanak azzal, hogy ennek átfutási ideje legalább 2 hónap.

 

Pályázhat minden hallgató, aki:

- magyar vagy uniós állampolgár, vagy más ország állampolgára, de az ÓE-n tanul,

- aktív hallgatói jogviszonyban áll,

- legalább 1, azaz egy lezárt félévvel rendelkezik.

Szakmai gyakorlatra jelentkezés esetében fogadóintézmény lehet bármely felsőoktatási intézmény, vagy gazdasági tevékenységet folytató vállalkozás az állami vagy magánszektorban, mérettől, jogállástól és a működés gazdasági ágazatától függetlenül.

Ügyeljenek arra, hogy a fogadó intézményben végzendő tanulmányok/szakmai gyakorlatok feleljenek meg a későbbiekben megszerzendő diploma/képesítés céljainak és követelményeinek!

 

A pályázatokkal kapcsolatos szakmai kérdéseikkel a kari koordinátorokon kívül a Nemzetközi Oktatási Iroda munkatársaihoz is fordulhatnak emailben az outgoing@uni-obuda.hu címen.

 

Felhívjuk hallgatóink figyelmét, hogy pályázatokat kizárólag az online felületen keresztül lehet benyújtani!

 

Aki a fenti eljárás megkerülésével közvetlen próbálja felvételét a külföldi partner intézménynél intézni, a további pályázati, ill. az ösztöndíj elnyerésének lehetőségéből kizárja magát.

 

 

FONTOS INFORMÁCIÓK KIUTAZÓKNAK:

A kiutazó ösztöndíjasokra vonatkozó információkA Konzuli Szolgálat honlapján<https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek> módosultak a Magyarországról történő kiutazásra vonatkozó szempontok.

A kiutazói mobilitás a felsorolt országokba lehetséges, de kérjük az alábbi részletszabályok ismertetését a kiutazókkal:

- a kiutazóknak a fogadó ország éppen aktuális beutazási feltételeit és szabályait kell betartaniuk - minden kiutazó saját felelőssége, hogy ezekről naprakész információkkal rendelkezzen

- amennyiben a fogadó országban a megérkezést követően karanténba kell vonulni, a karantén időszaka az ösztöndíjas időszakba beszámít - amennyiben a karantén két negatív teszttel kiváltható, úgy annak esetleges költségét az ösztöndíjból kell fedezni

- a mobilitás végén a hazatéréssel kapcsolatos szabályokat minden hazatérőnek be kell tartania

- a hazatérés utáni karantén időszaka nem számít bele az ösztöndíjas időszakba, arra támogatás sem igényelhető

- a kiutazók figyelmébe ajánljuk Tempus Közalapítvány által összegyűjtött legfontosabb híreket a Covid-19-el kapcsolatos intézkedésekről: https://tka.hu/palyazatok/13519/atmeneti-intezkedesek-az-egeszsegugyi-veszelyhelyzet-idejere

- a külföldön online végzett tanulmányok is külföldi mobilitásnak számítanak, a külföldön töltött időszakra jár az ösztöndíj

Amennyiben a körülmények indokolják, minden kiutazónak lehetősége van továbbra is vis maior kérelmet benyújtani a https:\\vismaior.tka.hu<https://vismaior.tka.hu> felületen.