Hoppá!

2006-ban indította útjára a  Tempus Közalapítvány a „Hoppá” disszeminációs füzeteket.  A kiadvány célja, hogy felhívja a figyelmet  az Európai Unió oktatással, képzéssel kapcsolatos irányzataira, programjaira, pályázattípusaira. A „Hoppá” az elemzéseken túl különböző sikertörténetek bemutatásával segíti az intézményeket a nemzetköziesítés folyamatában.

Az Óbudai Egyetem büszke arra, hogy többször szerepelt a különböző Hoppá füzetekben, ezek közül szeretnénk bemutatni néhányat.

Kreativitás és innováció - 2009-t az EU a Kreativitás és Innováció Európai Évének nyilvánította. A füzet többek között az Erasmus egyik legkreatívabbnak tartott programját, a Dr. Kokas Lívia által koordinált Európai Digitális Nyomtatott Média Intenzív Programot mutatja be.
Megjelenés éve: 2009

Erasmus sikertörténetek - a kiadvány volt ösztöndíjas hallgatók munkaerőpiaci esélyeivel foglalkozik. A kiadványban szereplő Török Zoltán a BMF erasmusos hallgatója volt, a 2002/03 tanévben tanult a Furtwangeni Műszaki Főiskolán.
Megjelenés éve: 2010

Erasmus Intenzív Programok - Az Intenzív Program (IP) az Erasmus egyik alprogramja, a felsőoktatási intézmények közötti projektalapú nemzetközi együttműködést támogatja, nemzetközi kurzusok tervezésére és lebonyolítására nyújt lehetőséget. A füzetben  a Dr. Kokas Lívia által koordinált Európai Digitális Nyomtatott Média Intenzív Program, a finn koordinálású „Etikus, környezettudatos és profitorientált gondolkodás az üzleti életben” című projekt, melynek hazai  koordinátora dr. Medve András, és a német koordinációjú „Emberközpontú megközelítés az orvosbiológiai mérnöki tudományban” című projekt, melynek hazai koordinátora Dudás Mária, került kiemelésre.
Megjelenés éve: 2011